C a r i n d i . . . jys my dream-come-true

14 Mei 2014

My liewe klein Lokka (Liefste Bokka). . . vir hoeveel jare het ek van jou gedroom, het ek gehoop. . . gewonder of ‘n kleine mensie my eendag mamma sal noem.

Mens vertel jouself, dat jy nie iets kan mis, wat jy nog nooit gehad het nie, maar ek is oortuig daarvan dat elke vroue hart die longing het om deel te wees van ‘n lewetjie wat in haar vorm.  Vir jare was daar geen teken dat ek jou ooit sal kan he nie.  Hier te kort, daar te lank. . . Dokters besoeke, nuwe pille, minder pyn, meer hoop . . . En om die leemte te vul, het ek myself maar besig gehou met ander mense se kinders en babatjies. In die winkels, as ek iets moois sien, het ek dit gekoop en na die tyd besluit vir wie se kindjie ek dit sal gee.

EN TOE . . . verras jy ons.

Een aand in September, sit ek op die badkamermatjie met oë vol trane; ek hou die wit stokkie met twee baie duidelike strepies, in my hand vas.  Hoe is dit moontlik?  Ekt gewonder of dit okay is om opgewonde te wees . . . Want wat gaan die mense se? 

Jou pa het my ‘n stywe druk gegee en gese alles sal fine wees. En ek het geweet dit sal . . . want ek glo, dis God ALLEEN wat kan lewe gee.

So . . . draai jy toe ons wêreld op sy kop. Skielik moes ons, ons April beplande troue ‘n paar maande vervroeg. Koebaai Italy honeymoon – Kan ons asseblief ons deposito terugkry?  Ons gaan nou ‘n babakamer aanbou . . . En ons moun nie, want ons wil jou he, meer as enige iets anders.

Op ons troudag het ons alles wat mooi is gevier. Liefde, eenheid, ons nuwe saamgestelde familie, vriendskap en vir JOU. Eendag gaan ek die fotos vir jou wys en jy sal weet ek en Dad pas by mekaar, soos twee blokkies van ‘n puzzle wat nooit geskei mag word nie en JY is vir my die bewys dat God ons verhouding seën.

Liewe Sussa’kie, hier sit ek en jy. . . Al 28 weke swanger, jy weeg net net ‘n kilogram, maar jy is alreeds een van die belangrikste mense in my lewe.

Berigte en nuus opskrifte van weggooi kindertjies, verwaardelosing, verkragting en aborsies het my nog altyd baie erg ontstel. Ek dink, hierdie goed gebeur, omdat mense nog nooit werklik kon grasp dat niemand ‘human property’ is nie. . . En dis daarom dat ek vroeg in my swangerskap vir die Here gevra het om die besef dat JY eintlik SYNE is, in my hart in te brand.  En dit is regtig  asof Hy ‘n lig op die aspek vir my kom gooi het, want ek WEET . . . Jy word net vir ons geleen, my Bekkie. Ons bepaal jou Venter-Pietersen-DNA en ons sal jou grootmaak – Jou alles gee wat jy nodig het, jou toe gooi met liefde, jou denke help vorm, maar in the end, bly jy God s’n. Hoe bevoorreg is ons nie, dat Hy ons soveel vertrou, om een van Sy kinders vir ons te gee?

Boetie of Sussie, sou net vir ons die verskil gewees het tussen pienk en blou, makie sakie.  Maar God weet die beste, ons het mos twee bloues, so nou is alles rondom jou vir ons nuut en vars met so pienk skynsel. Oe, jy gaan jou pa se enigste prinses wees en Waldu en Ruan gaan jou op die hande dra. Hulle sal jou leer hoe om fiets te ry, ‘n geweer vas te hou en klei duiwe te skiet; bokkies se spore uit mekaar te ken en hoe om deur jou mond asem te haal, sodat jy saam met hulle kan duik. En ek sal jou leer van lady wees, wat conditioner gebruik, beenhare skeer en cutex opsit, maar jy sal ook weet hoe om vir jouself op te staan, ‘n opinie te he, empatie te wys, nederig te wees, nooit met ‘n victim houding te leef nie en om mense te respekteer. . .

Carindi, ek voel so bevoorreg dat EK jou ma mag wees en dis wonderlik om jou te deel met my beste vriend en sielsgenoot.  Mag hy eendag jou hero wees net soos wat hy myne is. 

Ek bid elke dag dat God my sal lei om ‘n goeie mamma vir jou te wees en dat jy ‘n gesonde en happy baby sal wees. . . Ons kan nie wag om jou te ontmoet nie.

5 Maart 2014

One thought on “C a r i n d i . . . jys my dream-come-true

Laat 'n boodskap

Verskaf jou besonderhede hieronder of klik op 'n logo om in te teken:

WordPress.com Logo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by WordPress.com. Log Out /  Verander )

Facebook photo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Facebook. Log Out /  Verander )

Connecting to %s